dimecres, 3 de juliol del 2013

Rovira: “Demanem al govern espanyol que faci l’esforç de pagar en 30 dies els deutes pendents amb Catalunya

Rovira demana al Govern espanyol que pagui els deutes amb Catalunya davant de l’anunci del ministre Montoro de lligar el pla de Proveïdors del 2013 al compliment per part de les administracions autonòmiques de pagar a 30 dies.

Marta Rovira, portaveu del Grup Parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya i Secretària general del partit, ha demanat avui al govern espanyol que sigui el primer en començar a pagar els proveïdors a 30 dies, i que saldi el seu deute amb Catalunya. Els republicans demanen que el Govern Espanyol acati les seves pròpies normes, i que també segueixi les intruccions anunciades recentment pel ministre Montoro. Rovira ha deixat clar que des de Esquerra Republicana s'està completament d'acord amb la mesura, i que aquests estàndards internacionals recomenats per Europa haurien de ser bones pràctiques aplicades també a la nostra economia. No obstant, aquestes no poden ser una amenaça, i clarament el Govern Espanyol també s'hi ha d'ajustar.



La portaveu del Grup Parlamentari d’ERC, Marta Rovira, demana al govern espanyol que s’apliqui el consell de pagar els proveïdors a 30 dies i pagui els deutes contrets amb Catalunya’. La portaveu parlamentària d’ERC-Catalunya Sí, assegura que des d’ERC estem completament d’acord. Voldríem que es complíssim aquests estàndards que comencen a ser internacionals, que són recomanacions que provenen d’Europa i que també haurien de ser unes bones pràctiques que servissin de base per la nostra economia, pel desenvolupament econòmic i permetre que anessin millor els proveïdors i petites i mitjanes empreses molt dependents d’aquesta facturació i dels deutes que tenen amb les administracions públiques’.

Rovira considera que aquestes bones pràctiques no poden esdevenir una amenaça en boca de qui acumula deutes ingents amb Catalunya ‘els hem de recordar al Govern espanyol els deutes que tenen amb Catalunya? Deutes que fa molt més de 30 dies que no paga, alguns deutes derivats de lleis orgàniques, que formen part del bloc de la constitucionalitat com l’estatut, i que estan pendents des del 2008 com per exemple la disposició addicional tercera de l’estatut de Catalunya’. Per tant ha reblat Rovira aquelles normes que l’estat pretén imposar a les comunitats autònomes primer que se les apliquin ells mateixos com administració i com a govern espanyol. Demanem al Govern espanyol que faci l’esforç de pagar a Catalunya a 30 dies els deutes pendents que ascendeixen entre els 5mil i 8mil milions d0euors si hi afegim la manca d’inversions en infraestructures’.

http://www.directe.cat/noticia/306533/rovira-demanem-al-govern-espanyol-que-faci-lesforc-de-pagar-en-30-dies-els-deutes-pendents

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada