dimecres, 11 de març del 2015

La llei de seguretat ciutadana

El meu últim article en la revista "LA Vall"
 
 
 
El PP ha fet valer la seva majoria absoluta al Congrés dels Diputats per tirar endavant la Llei Orgànica de Seguretat Ciutadana.

Moltes institucions i persones ens preguntem si aquesta nova llei servirà per viure més segurs o per viure més controlats. A partir d'ara el president del Govern pot mobilitzar qualsevol organisme privat, si creu que està en risc la seguretat dels ciutadans. Tots desitgem seguretat en matèria de terrorisme, en vandalismes, catàstrofes, però no s'implantessin mesurades com se li ha cridat de "gran Germà"; vigilats les vint-i-quatre hores, a través de mòbils, càmeres o xarxes socials. Només per si de cas és suficient motiu?

Sens dubte, és un debat mai tancat sobre seguretat i llibertat. El ministre de l'interior ha volgut calmar a la població declarant: "No podem convertir l'Estat democràtic en un Gran Germà". Fins ara havia d'existir algun inici delictiu per procedir a les escoltes telefòniques, tindrem les mateixes *garanties a partir d'ara? L'entitat Amnistia Internacional creu que a partir d'ara se li atorga més poder a la policia i redueix el control judicial. Denúncia per exemple, que per gravar o difondre actes d'abusos de poder per part de les entitats competents, les multis poden ser fins a 30.000 €, no obstant això en la citada llei, no s'ha previst cap control o supervisió de l'activitat policial.

A més a Catalunya el president del govern podrà mobilitzar als mossos d'esquadra, ja que se li atorga el màxim coordinador en seguretat.
Abans de res això és lògic pensar que hi ha més del que es diu, no solament és seguretat, és un control absolut de totes les policies, fins i tot les autonòmiques, les comunicacions de tota índole i que qualsevol ciutadà pot ser espiat sense avís. Ens priven de la llibertat, de la nostra privadesa a través de la por de ser espiats. És la nova dictadura del XXI.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada