divendres, 24 de juliol del 2015

El resultat de les eleccions reforça o perjudiquen el procés

 
 
 
 
 
 
Si es pogués mesurar la temperatura del procés, crec que es ratifica en quantia. Ni molt menys ha caigut, sinó al contrari, obren una porta a la continuació i fins i tot, ampliant-se en molts ajuntaments.
Ara bé, alguns partits per arribar a la governabilitat dels seus ajuntaments hauran de pactar amb altres forces polítiques i aquí sí, que podria augmentar el seu encert o decebre als seus votants. És molt important no faltar a les promeses electorals i seguir la línia dels partits que s'han declarat independentistes. Veiem per exemple el "càstig" dels ciutadans a Barcelona per no anar plegats i no saber gestionar les seves diferències entre ERC i CiU. Jo em pregunto, si no han sabut fer-ho en una ciutat tan important com Barcelona, com van a saber regular els seus punts de vista per liderar tota Catalunya?
Si es constata que el procés és transversal, no tant per les institucions sinó per una força social imparable. Fet que s'ha anat demostrant en els últims anys i segueix la seva força malgrat les diferències de partits i institucions. I és precisament aquesta unió la que s'està demanant des de la societat, una vegada i una altra. És necessari que el país sigui homogeni per a una finalitat; la independència, després ja parlarem de partits, però fer-ho abans ens abocarà al desastre. Sortiran altres forces com en el cas de Barcelona, que ens passessin per davant, l'enemic es fa fort mentre els partits sobiranistes es barallen per tenir el protagonisme.
Haurien d'aprendre de la societat civil, que si sap quin és la seva prioritat, el país, Catalunya. Que ens unim sense preguntar a quin partit pertanyen o quins són els seus ideals, perquè no importa el camí, importa la meta, importa si ho fem junts amb un objectiu comú: la independència de Catalunya.
 
Tessa Barlo

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada