dimarts, 3 d’octubre del 2017

Catalunya ha resistit el terror




Ahir, milers de persones van passar la nit en col·legis electorals per garantir que es podrien obrir. A primera hora, el govern va anunciar que hi havia un cens universal que permetria votar a tots els punts oberts del país. La policia espanyola va provar de boicotar la votació en alguns col·legis, per exemple, on havien de votar Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Carme Forcadell i Artur Mas. Malgrat la violència dels policies, que van arribat a agredir la consellera d’Ensenyament, els catalans van votar.
0.54 – Junqueras: ‘Quantes democràcies coneixen que persegueixin sindicatures electorals?’
0.53 – Turull: ‘No ens ho imputin a nosaltres si falta algun estat que persegueix la democràcia’
00.50 – Junqueras: ‘Quantes democràcies coneixen que robin urnes?’, demana als periodistes.
0.46 – Turull ha destacat que les úniques notícies que hem tingut avui de la Moncloa han estat ‘cops de porra’ i gent ferida.
0.45 – Junqueras: Els ciutadans de Catalunya ‘són responsables d’haver intentat actuar amb la màxima dignitat possible, que s’expressa amb el vot.’
0.44 Junqueras – ‘Avui és un dia d’expressió democràtica de milions de ciutadans que han sortit a votar.’
0.42 – Junqueras: ‘El govern traslladarà aquests resultats al Parlament de Catalunya i és al parlament que correspon de prendre aquesta decisió [sobre una declaració d’independència].’
0.39 – Junqueras: ‘Catalunya s’ha guanyat el dret de ser un nova república, si així ho decideix el parlament.’
0.37 – Junqueras: ‘La immensa majoria dels ciutadans de Catalunya senten repugnància pels fets d’avui. […] Catalunya ha demostrat que estima la democràcia i el dret de vot.’
0.36 – El vice-president de la Generalitat, Oriol Junqueras, destaca el resultat, malgrat les circumstàncies ‘terriblement adverses en qualsevol democràcia europea’ i agraeix als periodistes la difusió de les imatges de la repressió.
0.33 – El conseller d’Afers Exteriors Raül Romeva diu que el govern començarà a treballar des d’avui perquè hi hagi una resposta ‘a l’altura’ de la repressió policíaca del referèndum.
0.26 – Turull: ‘De les butlletes no requisades, hi ha un còmput total de 2.262.424 vots.’ Recorda que unes 400 escoles han estat o tancades, precintades o s’hi han requisat les urnes. Aquests col·legis tenien un cens de 770.000 electors, que no han pogut votar. Anuncia que hi ha hagut un 49,5% de participació. Recompte:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada