divendres, 27 d’octubre del 2017

El president del parlament del Quebec crida a protegir la sobirania de les institucions catalanes

El president de l'Assemblea Nacional del Quebec, Jacques Chagnon



A través d’un comunicat, ha exigit que “es respectin els valors democràtics i els drets dels parlamentaris”

ACN.- El president de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF) i del parlament del Quebec, Jacques Chagnon, ha demanat que es “mantinguin les institucions parlamentàries catalanes i els poders dels parlamentaris catalans, elegits democràticament”. Chagnon ha destacat que “és important protegir la sobirania dels parlaments” i que “el paper dels parlamentaris en les institucions democràtiques és essencial”. A través d’un comunicat, Chagnon ha instat el govern català i l’espanyol a “dialogar per trobar una sortida pacífica a la crisi” i ha exigit que “es respectin els valors democràtics i els drets dels parlamentaris”.

El Parlament de Catalunya és membre observador de l’APF des del 2008. És per aquest motiu que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, havia d’assistir a la reunió de l’APF que se celebra aquesta setmana. Tanmateix, Forcadell ha excusat la seva assistència a causa de la situació política que es viu a Catalunya i ha demanat que l'assemblea estigui atenta a allò que succeeix a Catalunya. 

La presidenta del Parlament va participar en l’assemblea general de l’APF que es va celebrar el passat mes de juliol a Luxemburg, on també va mantenir una reunió amb Chignon. L’APF és una assemblea consultiva formada per parlaments i organitzacions interparlamentàries que comparteixen els valors de la Carta de la Francofonia. Creada l’any 1967, actualment 83 parlaments en formen part, la majoria estatals.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada