dijous, 19 d’octubre de 2017

Puigdemont respon per carta a Rajoy


Retreu al president espanyol que 'no sigui conscient del problema' i que la resposta al diàleg sigui la suspensió de l'autonomiaLlegiu la carta de Puigdemont a Rajoy:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha respost al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que si manté la repressió contra Catalunya i es nega al diàleg, ‘el Parlament de Catalunya podrà procedir, si ho considera oportú, a votar la declaració formal de la independència que no va votar el 10 d’octubre’. Li ho ha dit en la carta que li ha enviat aquest matí, just abans d’acabar-se el termini establert per Rajoy perquè Puigdemont digués si havia declarat la independència, sota l’amenaça d’aplicar les mesures contra l’autogovern de Catalunya amb l’activació de l’article 155 de la constitució espanyola.

Puigdemont recorda a Rajoy: ‘El poble de Catalunya, el primer d’octubre, va decidir la independència en un referèndum amb l’aval d’un elevat percentatge d’electors.’ I explica que en la sessió del dia 10 al parlament ell va proposar de deixar suspesos els efectes ‘d’aquell mandat popular’.

Afegeix que ho va fer per propiciar el diàleg, tal com han demanat ‘institucions i dirigents polítics i socials de tot Europa i de la resta del món’, i lamenta que la proposta de reunió que li va fer no hagi estat atesa i que tampoc no hagi fet cas de la petició d’aturar la repressió. ‘Al contrari, s’ha incrementat i ha comportat l’entrada a la presó del president d’Òmnium i el president de l’ANC, entitats d’acreditada trajectòria cívica, pacífica i democràtica’.

La resposta de Madrid
Tenint en compte aquesta resposta, el govern espanyol, coordinadament amb el PSOE i Ciutadans, aplicarà l’article 155 de la constitució i, doncs, activarà mesures contra l’autonomia de Catalunya. Aquestes mesures seran aprovades en una reunió extraordinària del consell de ministres demà mateix i rebran l’acord de la majoria absoluta del senat espanyol, que es podria reunir en primera instància aquest cap de setmana per accelerar els tràmits. La tramitació podria durar una setmana a tot estirar, car la mesa del senat la controla el PP.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada