divendres, 11 de maig de 2018

Situació i visió d'Europa dels presos polítics catalansFa molt mesos que els presos polítics estan a la presó i no només no sembla que estigui en vies de solució, molt al contrari, Espanya fent un abús de poder ha empresonat cinc més, entre ells el diputat Turull un dia abans de ser investit President de la Generalitat. Ara en tenim nou.
El Sr. Alfred de Zayas un expert independent de l'ONU, ja fa uns mesos va criticar durament el silenci de l'EU, davant de l'alteració dels drets humans que s'estava produint dintre d'un estat membre. "Em preocupa que hi hagi presos polítics a Espanya. Això és escandalós. És escandalós que a Europa hi hagi presos polítics i Europa calli" També constantà que és evident que en aquest conflicte hi ha una part que no vol dialogar. Els critica per altra banda, que es pronuncien en qüestions internes d'Hongria i Polònia, i queda callada en tot el que està passant a Catalunya. La situació d'Espanya és molt més greu.

Amnistia internacional va ser la primera que es va pronunciar en dir que s'estan vulnerant els drets humans a Espanya, que és desproporcionat i excessiu, que es mantingui a Jordi Sánchez a la presó com exlíder de l'ANC i com a diputat de Jxcat. En un comunicat, discrepa obertament del jutge Llarena, on diu que "persisteix els rics de reiteració delictiva".
Al ser presentat com a candidat per la presidència, tenia una oportunitat per acabar amb aquesta injustícia, va dir Van Gulik de A. I.

Cap estat dictatorial reconeix tindre presoners en aquesta condició de polítics, buscant raons alienes a la ideologia per justificar l'empresonament. A Espanya s'han donat altres moviments semblants al de Catalunya i inclòs amb violència en les darreres dècades on s'han trencat immobles i els danys han sigut molt més considerables. I no han posat a ningú a la presó.

Els juristes que també s'han aixecat contra aquesta persecució política, han alertat que Europa si continua callant i no frena aquest despropòsit està assentant un precedent molt perillós.Tessa Barlo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada