divendres, 30 de novembre del 2018

Amnistia Internacional serà observadora al judici de l’1-O


Amnistia Internacional serà observadora al judici de l’1-O per vetllar que tingui garanties

En una carta, Amnistia Internacional demana la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez




Amnistia Internacional (AI) i el seu director a Europa, Fotis Filippou, han enviat una carta a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, empresonats de manera preventiva als Lledoners, per exigir la seva llibertat perquè consideren que viuen una situació ‘injustificable’. D’altra banda, l’entitat també informa els presos polítics que supervisarà el judici de l’1-O ‘per analitzar si les garanties d’un judici just s’acompleixen’.



A la carta, Amnistia i els seus dirigents expressen el seu ‘suport i solidaritat’ per la ‘situació injusta’ que viuen Sànchez, Cuixart i les seves famílies. ‘Estem molt preocupats que hagi passat més d’un any des del vostre arrest i que encara estigueu en presó preventiva. És una situació que considerem injustificable, que hem denunciat

internacionalment i que continuarem denunciant fins que sigueu alliberats i els càrrecs de rebel·lió i sedició retirats’, afirmen.

I és que a Amnistia considera que la presó preventiva de Cuixart i Sànchez ‘és una mesura excessiva i desproporcionada que viola el seu dret a la llibertat d’expressió i la lliure manifestació’. ‘Subratllem que el dret a la llibertat d’expressió i la lliure manifestació inclou la possibilitat per la gent i les organitzacions de la societat civil d’expressar les seves opinions sobre un referèndum d’independència en qualsevol moment, tant individualment com col·lectiva, incloent el context d’actes públics’, explica la carta.

És per això que Amnistia s’han compromès a ‘continuar emprenent accions que s’espera que tinguin un impacte positiu a les causes’ de l’1-O, i ho pensen fer ‘especialment’ des de les nostres oficines a Barcelona, Madrid i Londres. Aquesta és la tercera vegada que Amnistia Internacional es posiciona públicament contra l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada