dimarts, 14 de maig de 2013

DECLARACIÓ DE MAIG -ANC

L'ANC, després de la reunió que possiblement serà l' última del Secretariat Nacional abans de les noves eleccions, han elaborat aquesta declaració, que han volgut anomenar DECLARACIÓ DE MAIG. Espero que tothom en faci la máxima difusió posible. Crec que l'ANC està avançant fermament cap al destí final, que no pot ser altre que la Independència del nostre país.
Junts, ho farem posible.
 
DECLARACIÓ DE MAIG -
Les provocacions continuades i l’hostilitat a la qual massa sovint estem exposats els catalans, la desarticulació del nostre autogovern, la submissió a un espoli fiscal sense fi ni condicions que ens ha dut a una situació semicolonial i d’empobriment global de les classes populars i mitjanes ens han convençut que el moment actual és un punt de no retorn en el qual tenim l’obligació d’expressar d’una forma clara la nostra voluntat col·lectiva.
Per tant, l’Assemblea Nacional Catalana, en tant que organització civil transversal i independent del poble de Catalunya, manifesta:
1. que en la condició de subjecte polític i jurídic sobirà que té el poble català, les decisions del Tribunal Constitucional espanyol sobre la nostra sobirania són irrellevants i inoposables a aquesta condició.
2. que la sobirania significa per a nosaltres poder decidir lliurement sobre els lligams que ens uneixin amb la resta de les nacions del món, també amb Espanya.
3. que per a la salvaguarda dels drets del poble català, volem viure en un estat català sobirà el més aviat possible.
4. que, els fonaments de l’estat català han de ser:
—el ple respecte als drets humans, la llibertat i la protecció de les minories;
—la democràcia, que inclou el pluralisme polític i social;
—una societat organitzada per assegurar als ciutadans el benestar material i un ambient favorable per a la llibertat cultural i intel·lectual d’acord amb les circumstàncies pròpies del país, les nostres capacitats humanes i la nostra diversitat d’orígens.
11 de maig de 2013
ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada