dimarts, 10 de desembre del 2013

Quina ha de ser la pregunta?


            Debats hi ha molts i variats; de tots els colors i mides, ara és l'hora de la veritat. Els nostres polítics s'han de mullar, i per tant, han de dir la seva posició davant la pregunta. És l'hora de demostrar si estan a l'altura de les circumstàncies i a l'alçada política que els ciutadans esperen d'ells.

           La pregunta ha de ser clara i que doni peu a una resposta igualment clara, no a interpretacions partidistes, aquesta vegada no si val. De la història, hauríem d'aprendre i no marcar-nos gols dintre de la pròpia portaria. No hem arribat fins aquí, perquè tot quedi igual o pitjor, perquè ens hem endinsat amb un mar d'ambigüitats a l'hora de preguntar.

          Després està "el consens". Un amplia majoria i peçol i faves. A veure, cada un dels partits ja coneixen les posicions que tenen i si no la saps que es dediquen a l'altra cosa que no sigui política. No es pot aconseguir el 100% ni tan sol el 80%. La gent del carrer ho sap i els parlamentaris que es coneixen més no ho saben? Prou de fer els passerells.

 
         Si volem se sobirans? Si volem un estat propi? No a la primera no a la segona, és interpretable. No és clara. Sobirans ja ho som, i així ho va declarar el mateix parlament català, per tant, descartada. Segona un estat propi dintre o fora d'on? el psc diria que és federalisme dintre d'Espanya, per tant, no si val.

 

Cap poble hauria d'estar obligat a viure lligat a un estat que no l'estima, que no el compren, que el maltracta, l'ofega econòmicament, l'insulta i el menysprea. El poble vol ser independent, vol segui el seu camí lliure del maltractador, vol comença un nou camí en solitari fora d'Espanya. Què és el que els polítics no entenen?

      No tenen cap dret a defraudar-nos per motius partidistes. La via catalana va ser molt clar amb el seu missatge "independència" i qui no ho vol acceptar o veure que es "posi fulles". Potser hem de tornar a sortir, però si ho hem de fer, doncs ho farem. El poble, almenys la majoria si sabem i ho tenim molt clar el que volem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada