dissabte, 18 de gener del 2014

Vicent Partal demanar coratge per seguir el camí fins al dia 9-11

 
Dimecres 15-01-2014 xarrada al bar Grau de Cerdanyola de Vicent Partal

organitzat per la comissió de Òmnium a Cerdanyola
 
 
 
 

La sala estava a plena de persones que havien vingut per escoltar a Vicent Partal, periodista, escriptor i actualment director del diari digital Vila Web.


          Les seves paraules anaven omplint la sala amb un llenguatge senzill, però contundent: "Hem d'estar tranquils, no tenir pressa, perquè ja hem guanyat a Espanya" Ens convidà a no defallir perquè la meta està molt propera i a confiar que els nostres polítics que para ell, ho estan fent bé, sense presses però sense pauses, perquè el dia després, el món ens ha de reconèixer com a estat, per això, cada pas ha de ser ferm i segur.


        Que no escoltem a aquells que volen malmetre amb la guerra de la por, hem d'estar units i forts, perquè només depèn de nosaltres que ho aconseguim. Els assistents van preguntar part d'aquests dubtes que ens volen ficar al cap;  És veritat que sortirem fora de la unió europea? al que va respondre: "Són europeus tots els estats i ciutadans que formen la unió europea" Llavors, ja som ciutadans europeus. Què serà de les pensions? A qui pagarem els impostos? etc. Partal anava contestant una després d'una altra totes les preguntes, amb una tranquil·litat i seguretat que contagiava, perquè tot està per fer, no hi ha gens escrit, formarem un nou estat, que porta el seu temps, per descomptat, però amb normalitat i tranquil·litat, de fet ja s'està treballant per a això, per exemple, en la hisenda pública. Hem de fer una nova constitució, noves lleis, etc. molt treball sí, però serem nosaltres qui ho construïm i això és gratificant i esperançador.

      Seguir com estem o sigui a Espanya és morir, ja estem agonitzant, la nostra esperança de viure millor és la independència.

 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada