divendres, 15 de maig del 2015

El ministre Wert i Sant Tornemi




 

El ministre Wert ha tornat a protagonitzar una polèmica amb les seves declaracions incendiàries.

 

Va passar en els passadissos del parlament quan els periodistes li van interceptar i va dir: " la situación que vive actualmente el castellano en Catalunya con la que vivía el catalán durante el franquismo." Comparar la immersió lingüística amb el franquisme, ha fet que tots els grups parlamentaris exceptuant el PP i C's, censuressin aquestes declaracions.

Més tard el Sr., Wert es retracta manifestant que els periodistes van interpretar malament les seves paraules i que ell "mai" diria alguna cosa semblant, per la qual cosa, el diari Ara, fa pública l'enregistrament de l'entrevista. Va dir el que va dir.

 

Fins aquí els fets, però aquests ens demostren una cosa, que en la conversa informal que manté amb els periodistes, en els passadissos, parlant cordialment sense por de ser gravat, el ministre Wert realment expressa allò que pensa i ho fa sabent el que diu, perquè aquestes paraules tenen nombre de vots a Espanya.

 

És una polèmica que de tant en tant que el ministre Wert ens té acostumats. Cal tenir en compte d'altra banda, que la competència d'educació la té Catalunya i el ministre una vegada i una altra menysprea les atribucions d'aquesta. Està decidit a dividir la societat catalana, per mitjà de la llengua i ho intenta una vegada i una altra. Podria preocupar-se de les 70.000 famílies valencianes que reclamen l'escola en català i se'ls nega, per a aquestes famílies hi ha un mutisme total. No obstant això, 6 famílies a Catalunya són motiu de fer frases fora de tot sentit comú.

 

El problema del govern espanyol, d'aquest i dels quals hi ha hagut anteriorment, és no entendre que una llengua en una riquesa, és cultura afegida al país. Llengües espanyoles són quatre, però es contradiuen ells mateixos, perquè per una banda enalteixen la cultura espanyola i per un altre, reneguen de la seva pròpia cultura. Haig d'entendre que la cultura que solament elogien o enalteixen és la que pertany a "meseta castellana"? Aquí ho deixo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada