dissabte, 16 de maig del 2015

La corrupció i la seva influència en les eleccions

 
 
 
En els últims temps la paraula "corrupció" forma part del nostre llenguatge. Se'ns ha apropat, com algú conegut, a través dels mitjans de comunicació. per diversos llocs i per diferents protagonistes. Alguns d'aquests personatges viuen a prop, uns altres més lluny, però tots s'han endinsat en les nostres vides fent-nos participis que vivien molt bé a costa nostra. La corrupció era la seva amiga. Una amiga oculta com s'oculten a les amants, però que en lloc de pagar; cobraven i ho feien amb ampli ventall de mètodes. L'escala de colors s'ha quedat una mica curta amb els bàsics de l'arc de Sant Martí, amb tanta variació existent a l'hora de quedar-se amb diners aliens; negre, caixes B o C i una llarga llista.

        Ens hem escandalitzat, enfadat i fins i tot incrèduls hem dit: "no pot ser" però la veritat és que hi ha tant i tan variat que també ens hem acostumat. O tal vegada tampoc sigui això, sinó que els ciutadans tenim la percepció, que no se salva ningú de ficar diners en la caixa, tots ho fan. Per tant, a l'hora d'unes eleccions, es diem a nosaltres mateixos: "Més val dolent conegut que bé per conèixer" Perquè el que se'ns presenta nou tampoc són creïbles. El llibre "El món al país de les meravelles" es recomana a nens de poca edat. I amb les dificultats
que hi ha no estem per a conills, ni mons a través del mirall.

        Els problemes que estem vivint amb la corrupció, és que forma part d'una manera de fer política, una normalitat establerta de viure, que tots veiem normal. I que tots o gairebé tots en la mesura que podem, acceptem com part de la nostra nòmina en negre, factures on una quantitat és en negre, etc. Està en el nostre ADN aquesta manera de ser en una gran majoria, encara que es negui. Per això, a l'hora de votar no es castiga, i cadascú segueix votant aquell que considera; són dels nostres.
 
Tessa Barlo
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada