dilluns, 26 d’octubre del 2015

Matinal familiar- Collerrengua 2015


     


 




L'acte central del Correllengua es va fer diumenge a la plaça de l'Abat Oliba amb diferents activitats per a tota la família, però totes al voltant de la figura d'Ovidi Montllor. Es van fer lectures de textos del cantautor a càrrec d'alumnat de centres educatius de la ciutat, cant coral, ballada de sardanes, taller d'scrabble, microxerrades sobre la llengua catalana i sobre consum responsable. També es van explicar experiències sobre el voluntariat per la llengua i les parelles lingüístiques i es va realitzar una demostració de jocs tradicionals com la lluita d'espardenyes.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
  

 
 
 
 
 
 
Des de la comissió organitzadora del Correllengua, Jaume Sobrevals, valora positivament la participació en els actes programats i destaca l'augment respecte als anys anteriors recordant que encara queden activitats per realitzar.
 
Coincidint amb el 20è aniversari de la seva mort, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), una de les entitats organitzadores del Correllengua, triava la figura de l'actor i cantautor Ovidi Montllor com a protagonista d'aquesta edició.
 
Jaume Sobrevals destaca que Montllor, nascut a Alcoi (Alacant), utilitzava el català com a llengua pròpia deixant patent, d'aquesta manera, que és tracta d'una única llengua i alhora va ser una figura important del catalanisme d'esquerres desmentint així que sigui un moviment que prové de la dreta.
 
El Correllengua treballa per a la difusió de l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. Jaume Sobrevals indica que són els parlants de la llengua els que han defensar-la fent-la servir.
 
Els actes del Correllengua continuaran el dissabte, 31 d'octubre a la plaça de Jaume Grau amb una castanyada popular a càrrec de l'Associació de Joves independentistes i finalitzaran el 12 de novembre, a les 19h, a la sala Enric Granados amb l'activitat Jocs de llengua.
 
 
 
Bellaterra reivindica el seu compromís amb la llengua
 
Bellaterra també va celebrar amb diferents actes el Correllengua 2015. Ignasi Roda, autor del manifest en defensa de la llengua,  destaca que “Bellaterra té una història ben arrelada en la reivindicació de la llengua catalana. Els Jocs Florals del 1858 van ser el símbol de la Renaixença a Catalunya. Quasi 100 anys després Bellaterra en feia bandera com a símbol de l’amor per la nostra llengua". A més, afegia que "el 1948 els seus veïns van tenir la gosadia d’organitzar uns Jocs Florals, quan era ben present la repressió franquista. Aquella empenta estava del tot relacionada amb l’amor a la llengua". És per això, indica, "que com a bellaterrencs ens adherim al Correllengua 2015 i ens fem nostra la seva reivindicació”.
 
 Actrius i actors de Bellaterra presentaven un fragment de l’espectacle “Perquè vull!, basat en textos d’Ovidi Montllor.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada