dimecres, 10 de gener del 2018

Junts per Catalunya i ERC acorden la investidura de Puigdemont i una majoria independentista a la mesa




En una reunió entre Carles Puigdemont i Marta Rovira, aquesta nit a Brussel·les


Junts per Catalunya i ERC han arribat a un acord per a començar la legislatura, que inclou la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat i la formació d’una mesa al Parlament de Catalunya amb majoria independentista, segons que han confirmat a VilaWeb fonts coneixedores de la negociació. Pel que fa a la investidura, ERC està d’acord amb la investidura de Puigdemont i estudiarà les fórmules per a fer-ho, com ara la via telemàtica o bé delegar en un altre diputat la lectura del discurs d’investidura.

I pel que fa al parlament, l’acord entre totes dues formacions vol dir que es descarta que hi entri Catalunya en Comú i, a més, es garanteix que no hi haurà blocatge en la conformació de la mesa, tot i que ara per ara encara no és clar qui presidirà la cambra, si Carme Forcadell està disposada a repetir. En tot cas, el càrrec correspon a ERC.
L’acord, el van tancar ahir Puigdemont i Marta Rovira, després d’un sopar a Brussel·les, acompanyats de més negociadors. Avui, quan falta una setmana justa per a la constitució del parlament, els membres del govern legítim a Brussel·les es reuniran per valorar l’acord.

La CUP celebra l’acord
La diputada electa de la CUP Natàlia Sànchez ha considerat positiu que Puigdemont i Rovira hagin arribat a un acord per desencallar la investidura i la constitució de la mesa del Parlament i ha assegurat que la seva formació votarà ‘un president republicà’. ‘Els quatre diputats no impediran la investidura d’un govern republicà’, ha declarat a Catalunya Ràdio. I ha demanat que hi hagi concreció sobre com es pensa implementar la República.

El retorn de Puigdemont
Justament ahir, el president Carles Puigdemont va dir que ara no era possible de tornar a Catalunya perquè hi havia una amenaça contra la seva investidura –l’ordre de detenció de l’estat espanyol. ‘Vull tornar a Catalunya, amb garanties i tota la legitimitat, com a president elegit per un parlament que és el resultat directe de la voluntat dels ciutadans’, va dir per videoconferència en un debat que es va fer a Montpeller.


https://www.vilaweb.cat/noticies/junts-per-catalunya-i-erc-acorden-la-investidura-de-puigdemont-i-una-majoria-independnentista-a-la-mesa/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada