dilluns, 20 de maig del 2013

Desconnexió emocional amb Espanya


Avui la pregunta de Tv3 ha estat: Us sentiu desconnectats d'Espanya? Ha sortit unes imatges del president Mes en la qual feia  unes declaracions sobre la reforma escolar i la nomenada "llei *Wert" de com repercuteix o repercutirà en els catalans. Entre altres coses ha declarat, que aquesta forma d'actuar d'Espanya l'única cosa que està aconseguint és que "els catalans sentin una desconnexió emocional amb Espanya"

Reflexió:
En primer lloc, la premsa d'Espanya i els mitjans de comunicació el problema català i els de la seva llengua, ni els va ni els ve o el que és el mateix els importa un "bledo".
En segon lloc, si preguntem als ciutadans espanyols, des del seu punt de vista, veuen incomprensible que a Catalunya no s'estudiï en castellà, és l'idioma nacional, l'idioma català sempre és considerat com a secundari, folklòric, però per descomptat no important.

Amb aquest punt de vista la Cospedal fa unes declaracions i ens manipula i adoctrina a vella "usanza" del franquista, per a mostrar fervor a la pàtria. S'inventa una Espanya irreal, única, i menysprea les diferents cultures i llengües de les quals està composta Espanya. Senyors des d'ara Espanya és Castella.
És clar que el seu discurs, si no en tot si en molta part, està dirigit als catalans. Ja ho va dir Cessar fa segles "Divideix i venceràs" i pretén creà un conflicte amb la llengua on no ho hi ha. Pretendre espanyolitzar a tota Catalunya amb la llengua, amb l'excusa de 17 o 19 famílies es antidemocràtic, però, que pesin més que tota la resta de famílies, no te nom o la diria molt grossa. Per què no fan el mateix a València? 100.000 famílies han demanat que les seves classes siguin en català, porten anys lluitant i no els fan ni cas, però, 17 famílies sí.
És més, estan volent arribar tan lluny en aquest atropellament sobre la llengua catalana, que volen pagar a les 17 famílies. Para això si hi ha diners? Carai! no hi ha per pagar el deute que tenen amb Catalunya, ni per a sanitat, ni per a llei de dependència, etc. però si, per anar en contra de la llengua catalana, ah! llavors sí.

Després ens demanen respecte, com vaig a respectar a els qui maltracta, insulta, menysprea la meva identitat, la qual cosa sóc i que van ser els meus avis i els pares dels meus avis. També haig de renegar de la seva identitat? Dels contes que m'explicà la meva àvia, les anècdotes del meu avi. Tots vam ser i som catalans, la nostra llengua és el català i la nostra bandera les 4 barres.
Amb tants despropòsits l'única cosa que aconsegueixen és que cada dia més persones confirmin i vulguin sortir d'Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada