divendres, 23 de maig del 2014

Carme Forcadell demana votar massivament diumenge com a pas previ a la consulta

23/05/2014
El que havia de ser l’acte de presentació del llibre “Perquè sí a la independència”, del periodista Oriol March, va esdevenir finalment un miting improvitzat de la presidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya, Carme Forcadell, al no poder assistir a l’acte ni l’autor del llibre, ni la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals.

 
Durant la seva intervenció, Carme Forcadell va demanar als assistents que el diumenge vagin a votar massivament perquè, segons ella, necessitem molts diputats sobiranistes que expliquin el procés que estem vivint i que els catalans volen votar el proper 9 de novembre com a pas previ a la consulta.
Segons Forcadell, si diumenge Convergència i Unió (CiU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), seguits d’Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Unida i Alternativa (ICV/EUiA), fossin els partits més votats, això significaria un canvi molt positiu perquè faria veure a Europa la "ferma voluntat de Catalunya d’esdevenir un nou Estat".
La presidenta de l’Assemblea Nacional creu que hi ha moltes raons per desitjar la independència, però principalment perquè és, segons ella, "el millor per a tots els que viuen a Catalunya, vinguin d’on vinguin, parlin la llengua que parlin i pensin el que pensin".
També pensa que l'única sortida per poder continuar sent catalans, tenir un país diferenciat, poder prendre les nostres pròpies decisions i un ensenyament en català, és tenir un Estat propi, perquè l’Estat espanyol no ens vol com a catalans.
Per a Forcadell, l’Estat espanyol ha tingut durant 300 anys l’oportunitat històrica de ser un estat plurinacional i pluricultural i, per tant, també l’estat dels catalans. Però no ho vol ser perquè no li agrada la diversitat i la seva actitud uniformista és la que ens ha portat a l’actual situació, segons Forcadell.
Una situació esdevinguda sobretot per la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut, molt humiliant per al poble de Catalunya i una clara demostració que Espanya no ens respecta com a poble. Així les coses, segons Forcadell, qualsevol futura proposició per part del govern espanyol ja no serà acceptada des de l’Assemblea Nacional de Catalunya, afirma la seva presidenta.
Forcadell va insistir molt que el procés és inclusiu, que no és contra els espanyols, sinó contra el poder polític espanyol i que cal que els convençuts tractin de convèncer als indecisos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada