divendres, 15 d’abril del 2016

En el 85è aniversari de la 2a República, Carme Forcadell, a Cerdanyola


 
 
En el 85è aniversari de la 2a República, 14-04 vam tindre l'honor de comptar amb la Presidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, a Cerdanyola. L'acte es va fer en els jardins de Ca n'Ortedó.

 

L'alcalde Carles Escolà, obrí la ronda de xerrades, donen la benvinguda als assistents, així com a la principal invitada Carme Forcadell.

 

Seguidament d'historiador Cerdanyolenc Josep Lluís Negreira, ens va portar a través del temps, recorden a tots els homes i dones que van lluitar per la república, molt abans que fos declarada en 1931. Així com un repàs a la història local, de com ho vam viure els ciutadans de Cerdanyola. Emocionat, relata com van ser perseguits, torturats i algunes que es devia guardar per no remourà tant dolor a familiars que potser estaven a l'acte. El que va quedar de manifest que no va ser un camí fàcil per arribar a la república. El Sr. Negreria també va fer la comparativa d'aquells temps amb l'actualitat, que ens ho estan posant molt difícil a pesar que fa anys (que ...) surtin al carrer i lluita'n per una Catalunya lliure.

 

Carme Forcadell, ens trasllada a l'actualitat, a la realitat política dels catalans. Que efectivament, ho posaran difícil i que estiguem preparats que encara ens posarem més pegues. Però també obre una finestra a l'esperança, dient que mai arribaren al que vam viure els nostres avantpassats, ja que, per sort estem dintre d'Europa i aquesta mai permetre violència tindre d'un estat membre. També subratlla, donat un cop d'ull darrere en el temps, que les grans no oblidades, si no invisibles han sigut les dones, que van lluitar igual que els homes.

 

Tots ens vam assabentar de la trista notícia de la mort de Saturnino Bernal, un d'aquest gran lluitador de Cerdanyola, per aquest motiu abans de començar l'acte es va guardar un minut de silenci.
 
Maite Barceló
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada