diumenge, 27 de gener del 2019

Morral serà el secretari general de la Crida Nacional per la República



L’exalcalde de Cerdanyola Antoni Morral, actualmente diputat de Junts per Catalunya al Parlament, és el candidat a secretari general de la llista oficialista de la Crida Nacional per la República. Morral forma part de la candidatura en què Jordi Sànchez opta a la presidència. A Carles Puigdemont se li reserva el lloc de president fundador. Una segona llista alternativa també té presència cerdanyolenca, la de Gerard Sesé.

Al congrés consituent de la Crida Nacional per la República que es celebra aquest dissabte, 26 de gener, a Barcelona, hi haurà dues votacions per separat: una per a elegir president i secretari general i una altra per escollir els 19 membres restants de la direcció. 
L’equip de Sánchez i Morral, que va arribar a sonar com possible president de la Generalitat abans que Quim Torra accedís al càrrec, estaria també integrat per pesos pesants del Govern com la seva portaveu i consellera de la Presidència, Elsa Artadi, i els també consellers Damià Calvet i Laura Borràs, i altres destacats referents del moviment sobiranista com el portaveu de Junts per Catalunya al Parlament, Albert Batet, els exPSC Ferran Mascarell i Marina Geli, la periodista Pilar Calvo o l'expresident de l'AMI Pep Andreu, entre d'altres.

Segona llista també amb toc local
No serà però la de Sánchez i Morral l'única candidatura al congrès de la Crida ja que hi ha una segona llista, encapçalada per l'advocat Jordi Ferrés com a candidat a la presidència i l'escriptor Oriol Izquierdo com a candidat a secretari general. En aquesta segona llista, que ja anuncien que no volen disputar el lideratge a la candidatura de Sánchez però si tenir representació a la direcció del nou partit, també hi ha presència cerdanyolenca amb laparticipació del periodista i músic bellaterrenc Gerard Sesé.  
Llarga trajectòria política
Antoni Morral es presenta a la candidatura fent un repàs a la seva trajectòria política des de la seva militància al Moviment Nacionalistes d'Esquerra, incorporant-se després a la direcció nacional de l'Entesa dels Nacionalistes d'Esquerra (ENE) participant poosteriorment en les negociacions amb el PSUC per a la constitució d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV). De fet, Morral va ser regidor del PSUC com a independent l'any 1983 i ja amb ICV va arribar a l'alcaldia el 2003 en un pacte amb CiU i ERC essent batlle de Cerdanyola fins el 2009 quan una moció de censura presentada per PSC i els antics socis de CiU el van apartar del càrrec.
Al 2011 va presentar la seva dimissió com a regidor i es va apartar de la política municipal, tot seguint al sector independentista d'ICV  fins incorporar-se a l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) -fins a 2014 va ser Secretari de la direcció presidida per Carme Forcadell- i impulsant l’Acord d’Esquerres per la República Catalana. El seu suport a campanya per Junts pel Sí a les eleccions al Parlament de 2015 van motivar la seva expulsió d'Iniciativa. Al juliol de 2017, Morral va ser l'encarregat de fer la lectura de la Declaració del món local pel Referèndum en un acte al paranimf de la Universitat de Barcelona presidit per Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Al 2018, Antoni Morral s'incorporava com a número 18 a les llistes de Junts per Catalunya a les eleccions del 21D i entrava com a diputat al Parlament arran de la renúncia al càrrec de Joaquim Forn. Novament en política local, Morral ha estat un dels impulsors de la candidatura de Junts per Cerdanyola
En la seva candidatura a la secretaria general de la Crida Nacional per la República, Morral també destaca la seva participació en el teixit associatiu de Cerdanyola subratllant la seva participació en la fundació d'entitats com l'Agrupació Sardanista, l'Associació Diables de Cerdanyola, l'Associació Cerdanyola-Debat i l'Esplai MIJAC (Moviment Infantil i Juvenil d'Acció Cristiana) o com a coordinador de l'àmbit de cultura popular de Cerdanyola en el Congrés de Cultura Catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada